SlideShow

Eye GIF - Scary Dark Eyes GIFs
4

Η σπηλιά τη Φώκιας


Το καλοκαίρι που μας πέρασε αποφασίσαμε να πάμε σε μια καταπληκτική, απόμερη παραλία που ακούσαμε πως υπάρχει μία ώρα περίπου μετά το Λουτράκι, στη σπηλιά της Φώκιας.

Εγώ με την κοπέλα μου και ακόμη ένα φιλικό ζευγάρι θα κάναμε ελεύθερο κάμπινγκ. 

Έτσι, πήγαμε στη παραλία και στήσαμε τις σκηνές μας. Για να φτάσουμε έπρεπε να βγούμε από τον κεντρικό δρόμο σε ένα χωματόδρομο και να κατεβούμε για αρκετή ώρα το βουνό, περνώντας μόνο από 2-3 σπίτια, μέχρι να φτάσουμε στην παραλία. Άξιζε όμως το κόπο! Ήταν πανέμορφα.

Δυστυχώς όταν άρχισε να σκοτεινιάζει, ο καιρός χάλασε. Βγήκε αέρας, που δυνάμωνε όλο και περισσότερο, και απειλητικά μαύρα σύννεφα συγκεντρωνόταν στον ουρανό. 

Ενώ προσπαθούσαμε να δέσουμε καλύτερα τις σκηνές μας και να προστατεύσουμε τα πράγματά μας από την καταιγίδα που πλησίαζε, ήρθε κοντά μας ένας μεγάλος σε ηλικία άντρας και μας ρώτησε τι κάνουμε.

Του εξηγήσαμε ότι προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις σκηνές για να αντέξουν στην κακοκαιρία. Ο κυρ Θανάσης (έτσι μας συστήθηκε) μας απάντησε ότι ο καιρός θα είναι πάρα πολύ άσχημος το βράδυ, με πολύ δυνατό αέρα και βροχή. Ήταν χρόνια ψαράς στην περιοχή και καταλάβαινε τον καιρό.

Μας είπε ότι θα υποφέρουμε όλο το βράδυ με αυτές τις συνθήκες και προσφέρθηκε να μας φιλοξενήσει το βράδυ στο σπίτι του. Εμείς αναγκαστικά δεχτήκαμε  καθώς ο αέρας είχε ρίξει ήδη κάτω τη μία από τις δύο μας σκηνές.

Το επόμενο πρωί τον ευχαριστήσαμε και γυρίσαμε στις σκηνές. Ο καιρός ήταν και πάλι υπέροχος, καλοκαιρινός.

Καθώς προσπαθούσαμε να στήσουμε και πάλι τις σκηνές μας πλησίασε ένας άλλος κύριος που έμενε και αυτός το καλοκαίρι σε ένα από τα σπίτια που συναντήσαμε κατεβαίνοντας.

"Πως τα καταφέρατε το βράδυ ρε παιδιά με τέτοια θεομηνία;" μας ρώτησε.

Του εξήγησα ότι ο κυρ - Θανάσης μας φιλοξένησε στο σπίτι του για να πάρουμε την παρακάτω απάντηση:

"Ο κυρ - Θανάσης; Ο ψαράς; Αυτός ρε παλικάρι έχει 5-6 χρόνια που πνίγηκε στη θάλασσα λόγω κακοκαιρίας και το σπίτι του είναι ερειπωμένο από τότε"...

Our Horror Stories: Ευχαριστούμε τον Κώστα για την ιστορία που μας έστειλε.

Διαβάστε επίσης:





4 σχόλια:

Ανώνυμος

Έχω πάει εκεί αλλά δε μου έχει συμβεί κάτι περίεργο! Καταπληκτική παραλία!

Αρτεμουλα

Καλησπέρα... Μήπως έχεις την καλοσύνη να μου δώσεις καμία οδηγία για το πως θα πάω σε αυτό το μέρος ?? Είχα προσπαθήσει πέρσι με την κολλητή μου να πάμε αλλά έτσι μπερδεμενα που μας τα είχαν πει χαθηκαμε... Ευχαριστώ όπως και να χει...

Ανώνυμος

Έβαλα στο gps τις συντεταγμένες της παραλίας που βρήκα σε ένα forum. Πρέπει να βρεις ένα χωματόδρομο που κατεβαίνει στην παραλία. Δεν έχει κάποια πινακίδα δυστυχώς!

Ανώνυμος

Παραλαγη ιστορίας με κάποιον άλλο ψαρα που πνίγηκε και είπε σε κάποιους άλλους εκεί που ψάρευαν με βάρκα να γυρίσουν γιατί έρχεται κακοκαιρία....

Δημοσίευση σχολίου